Thaise vissoep voor de detox

Misschien wel een van de lekkerste recepten uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel, de Thaise vissoep! Heel simpel, pas alleen op dat wanneer je niet van heel pittig houdt, je voorzichtig aandoet met de rode curry pasta en de rode peper. De laatste kun je ook weglaten natuurlijk, er zijn genoeg smaken in de soep.

Let voor alle benodigdheden zoals altijd goed op, lees de lijst van ingrediënten!

Ingrediënten
– blik (400 ml) kokosmelk (zo zuiver mogelijk, geen kokosroom!)
– 1/2 liter groentebouillon
– een scheut vissaus (zit wel wat suiker in.n, niet detox proof dus gebruik het niet als je dat tegenstaat)
– 1 eetlepel Thai red curry pasta (alleen uit een potje als deze echt zuiver is! Maak het anders zelf, ik ben gek op de pasta van Mae Ploy)
– ongeveer 4 handen vis, in stukjes gesneden of losse gamba’s, gepeld. Meer of minder vis is prima
– stengel citroengras (sereh), even kneuzen of een knoop in leggen
– 2 eetlepels vers gesneden koriander
– 1 bosui, fijngesneden
– eventueel 1 rode peper, heel fijngesneden

Bereiden

Doe de kokosmelk, de vissaus, de curry en de bouillon in een soeppan. Breng dit aan de kook. Voeg dan de vis en de citroengras toe en zet het vuur laag. Zet de deksel schuin op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen. Je kunt de bosui en peper mee laten pruttelen of deze pas wanneer je de soep serveert op ieder kommetje doen, als leuke garnering. Doe ook wat verse koriander erover. Lekker!!

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller.Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven.Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan.Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Thaise vissoep van Jacqueline van Lieshout | lifeandeverythingblog
Door

Thaise vissoep van Jacqueline van Lieshout | lifeandeverythingblog

op 02 Sep 2013

[...] Thaise vissoep voor de detox. [...]

Reactie plaatsen