Misschien wel een van de lekkerste recepten uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel, de Thaise vissoep! Heel simpel, pas alleen op dat wanneer je niet van heel pittig houdt, je voorzichtig aandoet met de rode curry pasta en de rode peper. De laatste kun je ook weglaten natuurlijk, er zijn genoeg smaken in de soep.
Let voor alle benodigdheden zoals altijd goed op, lees de lijst van ingrediënten!
Ingrediënten
– blik (400 ml) kokosmelk (zo zuiver mogelijk, geen kokosroom!)
– 1/2 liter groentebouillon
– een scheut vissaus (zit wel wat suiker in.n, niet detox proof dus gebruik het niet als je dat tegenstaat)
– 1 eetlepel Thai red curry pasta (alleen uit een potje als deze echt zuiver is! Maak het anders zelf, ik ben gek op de pasta van Mae Ploy)
– ongeveer 4 handen vis, in stukjes gesneden of losse gamba’s, gepeld. Meer of minder vis is prima
– stengel citroengras (sereh), even kneuzen of een knoop in leggen
– 2 eetlepels vers gesneden koriander
– 1 bosui, fijngesneden
– eventueel 1 rode peper, heel fijngesneden
Bereiden
Doe de kokosmelk, de vissaus, de curry en de bouillon in een soeppan. Breng dit aan de kook. Voeg dan de vis en de citroengras toe en zet het vuur laag. Zet de deksel schuin op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen. Je kunt de bosui en peper mee laten pruttelen of deze pas wanneer je de soep serveert op ieder kommetje doen, als leuke garnering. Doe ook wat verse koriander erover. Lekker!!
Thaise vissoep van Jacqueline van Lieshout | lifeandeverythingblog
op 02 Sep 2013