Sperziebonen salade met olijven, tomaatjes en pecorino

Sperziebonen salade met olijven, tomaatjes en pecorino

Vandaag weer een erg lekker recept uit het Tempelkookboek, de sperziebonensalade met zwarte olijven, halfgedroogde tomaatjes, ui, kappertjes en pecorino. Weer eens een andere manier om groenten te eten en je blijft ervan opscheppen.

Ingrediënten

– 500 gram sperziebonen
– een flinke hand pecorino kaas
– flinke schep halfgedroogde tomaatjes
– 1 kleine ui, fijngesneden
– 2 theelepels kappertjes
– +/- 20 zwarte olijven, in plakjes
– scheut olijfolie
– 2 tenen knoflook, geperst of geraspt
– gemalen zwarte peper naar smaak
– een scheutje (niet teveel!) balsamico azijn

Bereiden

Stoom de sperziebonen. Ze zijn gaar wanneer je er goed in kunt prikken en ze niet meer ‘piepen’. Zorg dat ze nog mooi groen zijn. Spoel ze direct af onder de koude kraan zodat ze afkoelen. Voeg alle verdere ingrediënten eraan toe en meng goed. Direct serveren. Lekker!

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller.Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven.Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan.Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen