Pompoensoep met kokosmelk en koriander
12 maart 2013 

Pompoensoep met kokosmelk en koriander

Gisteren kreeg ik via Twitter het heerlijke recept voor pompoensoep door van Charlotte ten Brink. Simpel en snel, gezond en lekker dus past geweldig in de detox (en daarbuiten)! Mocht je zelf overigens variaties hebben gemaakt of bedacht op de recepten uit het Tempelkookboek, of In 28 dagen van gifbelt naar tempel, mail mij dan, dan plaats ik het op de site met vermelding van jouw site erbij als je dat wilt.

Nodig

– 1 ui
– 1 flink stuk (naar smaak) versgeraspte gember
– 1 fijngesneden rode peper (naar smaak, mag ook een halve, verwijder de zaadjes)
– 2 teentjes knoflook (of 1 grote)
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 3 flinke handen in stukken gesneden pompoen
– 2 aardappels, in stukjes gesneden
– blik kokosmelk
– ongeveer 300 à 400 cc water
– 2 bouillonblokjes (groenten, liefst gistvrij!)
– 1 bosje verse koriander
– pompoenpitten

Bereiden

Bak de ui, knoflook, rode peper en gember totdat het wat zachter is met de komijnpoeder. Voeg dan de pompoen toe en schep even om. Voeg de aardappels toe en doe hetzelfde. Giet dan de kokosmelk erbij en het water (let op dat het niet te dun wordt) en twee bouillonblokjes. Laat dit zo’n 15 tot 20 minuten pruttelen. Rooster ondertussen de pompoenpitten even in de oven. Haal dan de soep van het vuur en laat het even afkoelen. Pureer dan goed en garneer in iedere kom met vers gesneden koriander en wat pompoenpitten.

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen