Lente rijstsalade

Weer zo’n heerlijk recept wat je in elkaar draait met dingen die je meestal wel in huis hebt. Een groentenbom en zo lekker door alle extra dingen als een mooie geiten- en/of schapenfeta en de kruiden.

Ingrediënten

– per persoon ongeveer 75 gram ronde zilvervliesrijst
– wat scheuten olijfolie
– geschaafde wortel
– in stukjes gesneden cherry tomaatjes
– schijfjes komkommer, met de kaasschaaf
– kleine reepjes rauwe courgette
– verse rucola, in stukken gescheurd
– fijngesneden (schuin) bosui/lenteui
– pijnboompitten, rauw of even geroosterd
– eventueel pompoenpitten en/of zonnebloempitten
– gedroogde provencaalse kruiden
– versgemalen zwarte peper
– schijfjes/stukjes avocado
– sap van 1/2 tot 1 verse citroen

Bereiden

Kook de rijst ongeveer 40 minuten. Laat goed uitlekken en afkoelen. Meng dan alle bovenstaande ingrediënten erdoor, naar smaak. Je kunt deze salade direct opeten maar ook even (een paar dagen) bewaren. Heerlijk om mee te nemen als lunch of te presenteren als salade bij een etentje!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller.Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven.Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan.Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen