Weer een waanzinnig recept van Nicoletta Tavella, detox proof en heerlijk! Enjoy!
En jawel.. je kunt ook bekijken hoe wij deze samen gemaakt hebben:
Voor 4-6 personen:
Ingrediënten burgers:
1 middelgrote wortel/waspeen
1/2 grote courgette
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst/fijngesneden
gekookte kikkererwten, circa 480 gr nettogewicht (zonder kookvocht)
80 gr geraspte pecorino kaas
2 eieren
verse oregano of tijm (een handjevol blaadjes)
zout en zwarte peper
olijfolie extra vergine of kokosolie
Ingrediënten salsa:
400 gr. gepelde tomaten, in stukjes (of verse tomaten, in blokjes gesneden)
1 vers rood pepertje, fijngesneden (en evt. van de zaadjes ontdaan)
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst/fijngesneden
1 lente-uitje, in ringen gesneden (ook het groene gedeelte)
sap van ½ limoen
zout en peper
Burgers bereiden:
Was en rasp de wortel en de halve courgette in een kom.
Klop de eieren los met een snufje zout.
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in de mixer (of prak met een vork).
Voeg geraspte kaas, geklopte eieren, geraspte groente, afgeritste oregano- of tijmblaadjes en zout en peper naar smaak aan de gepureerde kikkererwten toe.
Maak burgers met het mengsel en leg ze op een ovenschaal bedekt met bakpapier. Vet ze eventueel in met olijfolie (gebruik hiervoor een keukenkwast) en leg ze in de voorverwarmde oven op 200°C voor circa 12-15 minuten.
Je kunt ze eventueel ook bakken in extra vergine olijfolie of kokosolie.
Bereiden salsa:
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.