Gegrilde courgetterolletjes met knoflook tomaten saus
02 juni 2016 

Gegrilde courgetterolletjes met knoflook tomaten saus

Toch heerlijk wanneer je een nieuw receptje bedenkt wat naar alle waarschijnlijkheid voor de rest van de wereld niet nieuw is maar voor mij en mijn gezin wel. En dat manlief het gaat proeven en oprecht verbaasd is ‘oh, dit is echt lekker!’. En bedankt! 🙂 Nu is er meestal volop lof over wat er op tafel komt maar groenten gerechten blijven toch een ding. Maar ik had zin in een soort van tapas gerecht en oh boy, is het gelukt! Er is nog wat over en dat eet ik straks als lunch. En jawel, dit kun jij ook maken, super makkelijk. Geniet ervan!

Ingrediënten voor een flink bijgerecht (+/- 3 personen)

– 1 flinke courgette (liefst dik en lang)
Keltisch zeezout
– 2 tenen (bij voorkeur Franse) knoflook, heel fijngesneden
– 2 shalot’jes, heel fijn gesneden
– 1 blik tomatenblokjes, bijvoorbeeld van het merk ‘Mutti’, uit glazen pot is nog beter
– versgemalen zwarte peper
– olijfolie

Bereiden

Zet een grillpan op hoog vuur, voeg geen olie of boter toe!

Snijd ondertussen de courgette met een scherp mes in lange plakken, haal het kapje en een stukje van de onderkant eraf. Leg drie of vier plakken klaar en kwast deze in met wat olijfolie en bestrooi met iets Keltisch zeezout.

Wanneer de pan heet is, leg deze plakken met de ‘oliekant’ naar beneden in de grillpan en keer wanneer ze goed gaan kleuren. Zorg dat je ze steeds om en om keert en maak een leuk grill patroontje op de plakken. Wanneer de ene set bakt, bestrijk je alvast een nieuw setje plakken.

In een klein koekenpannetje bak je de fijngesneden shalot’jes in wat olijfolie op laag vuur, zodat het gaat geuren maar niet verbrand. Voeg dan ook de knoflook toe en blijf roeren. Doe dan de inhoud van het blik of de pot tomaten toe en voeg wat Keltisch zeezout en wat zwarte peper toe. Roer nu door en zet het vuur hoger, zodat het flink pruttelt. Wees niet bang om het echt wat hoger te zetten, het moet echt inkoken.

Wanneer de plakken courgette klaar zijn, laat ze dan afkoelen op een bord. Zet alvast een schaal met opstaande rand klaar waar je ze straks in kan doen.

Rol dan de plakken courgette op en leg ze tegen elkaar (opgerold) in de schaal. Blijf op de tomatensaus letten, en proef af en toe. Het moet een lekker sterke tomaten-knoflook smaak hebben.

Wanneer de saus klaar is, giet deze over de rolletjes. Serveer direct of laat even afkoelen.

Heerlijk! Past perfect in In 28 dagen van gifbelt naar tempel, enjoy!! x

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen