Fusilli di riso con pesto pantesco

Fusilli van rijst met amandelpesto uit het eiland Pantelleria
– recept van Nicoletta Tavella

Benodigdheden voor 4-6 personen

400 gr. rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
1 bos basilicum (ca. 20 gr), alleen de blaadjes
1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
70 gr amandelen (met of zonder vliesje)
70 gr pecorino (schapenkaas)
5 eetlepels glutenvrije paneermeel
extra vergine olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
300 gr glutenvrije fusilli (of een andere pastasoort of ronde zilvervliesrijst als je deze niet kunt vinden)

Bereiden

Zet een pannetje heet water op het vuur (voor de tomaten) en breng dit aan de kook.

Was de tomaten en snijd een kruisje in hun velletje zodat dit makkelijker loslaat. Leg ze 30 seconden in het kokend water, draai het vuur uit en haal de tomaten eruit met een schuimspaan. Laat de tomaten even afkoelen en ontvel ze. Snijd ze eerst doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd daarna het vruchtvlees in zeer kleine blokjes en doe deze in een grote kom.

Hak de amandelen grof met een beetje zout in de keukenmachine. Voeg 1 teentje knoflook (gepeld), de pecorino kaas, de gewassen basilicumblaadjes en – beetje bij beetje – genoeg olijfolie toe en maal met de mixer tot een dikke saus.
Doe dit mengsel bij de tomatenblokjes toe en maak verder af met extra olijfolie, zout en peper.

Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. Roer in een kom het paneermeel met een beetje olie, de peterselie en het overgebleven teentje knoflook, geperst of fijngehakt.

Kook de fusilli beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Giet ze af maar laat ze niet al te goed uitlekken. Vang in een pannetje een beetje kookvocht op, voor het geval dat de saus te dik blijkt te zijn en de pasta te droog.

Maak de fusilli aan met de saus, verdeel op de borden en garneer elke bord met een eetlepel paneermeel en een beetje geraspte pecorino.

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen