Easy-does-it heerlijk detox soepje

Gisteren was ik bij mijn kapper en ik kreeg zomaar een heerlijk detox-proof soepje van hem. Hij werkt keihard en heeft bijna geen tijd om te eten maar deze soep is zo makkelijk en snel, deze maakt hij toch even voor zichzelf. En heerlijk!

Dus dat recept moest ik echt met jullie delen.

Ingrediënten

– 1 kleine pompoen, zonder zaadjes en in stukken gesneden
– 1 puntpaprika, zaadjes eruit en in stukken gesneden
– 2 middelgrote wortels
– 3 bosuitjes, in stukken gesneden
– 2 grote tenen knoflook
– een pakje bouillonblokjes (deze gebruik je niet allemaal uiteraard)
– koriander, om te garneren

Bereiden

Verwarm je oven voor op 220 graden en doe de in stukken gesneden groenten op een bakplaat met olijfolie. Zet in de oven en check af en toe, haal uit de oven wanneer de groenten zacht zijn.

Doe alle ingrediënten in een grote pan en vul aan (tot boven de groenten) met water en afhankelijk van de hoeveelheid water, de bouillonblokjes. Laat lekker koken op middel tot hoog vuur. Wanneer alles zacht is, gebruik dan de staafmixer om alles fijn te pureren. Serveer, besprenkel met koriander, zwarte peper en wat olijfolie. Ziet er prachtig uit en is heerlijk!

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen