Vandaag weer een lekkere salade uit het Tempelkookboek, de spinazie salade! Ook lekker met wilde spinazie, zorg dat je het altijd erg goed wast want niemand zit te wachten op knarsend zand. 🙂
Ingrediënten
• 4 grote handen spinazie, goed gewassen (gewone of wilde)
• ½ winterpeen (niet te grote), geschaafd (met kaasschaaf of dunschiller)
• 1/3 komkommer, geschaafd (met kaasschaaf of dunschiller)
• 8-12 cherrytomaatjes, in kleine stukjes
• ½ rode ui, in ringen gesneden (naar smaak kun je de hele ui gebruiken)
• Handvol of een ‘rondje’ (plak) geitenkaas, kies een soort die je lekker vindt
• Zwarte peper
voor de dressing:
• 2 delen olijfolie
• 1 deel balsamico azijn
• 1 -3 theelepels Franse mosterd
(naar smaak)
• Verse dille
• 1 theelepel honing (ook naar smaak)
Bereiding
Zorg dat alles klaarstaat zoals hierboven beschreven. Gebruik een grote schaal om de salade goed te kunnen mengen.
Doe de spinazie, de winterpeen, de komkommer, de tomaatjes en de rode ui in de schaal. Meng alles door elkaar.
Voeg nu de geitenkaas toe (verkruimel deze over de salade) en meng voorzichtig door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing, gebruik eventueel een garde (of een potje met een dekseltje zodat je goed kunt schudden) om het goed te mengen.
Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade, meng deze er voorzichtig doorheen.
Mocht je deze salade meenemen, neem dan de dressing en de geitenkaas apart mee en voeg deze pas toe vlak voordat je gaat eten.