De grote Lente schoonmaak.. een nieuw begin!

De grote Lente schoonmaak.. een nieuw begin!

Heerlijk, lente. Wanneer ik naar buiten kijk denk ik, ik kan mijn jas wel laten hangen maar nee, zo warm is het nog niet. Wel wil, en kan, ik in huis een jas uitdoen. Het felle zonlicht laat alle verzamelde winterstof zien en direct daarbij alle spullen die gezellig waren in de donkere wintermaanden maar toch niet meer helemaal passen in mijn frisse lente huis. Alles moet opgeruimd, schoongemaakt en vernieuwd. Deep breath met de ramen open..

Niet alleen het zonnetje maar ook dit fantastische boek van Marie Kondo zorgt ervoor dat je zonder enige moeite begint met deze intense maar waardevolle klus. Ze geeft geweldige tips en een praktische aanpak. Ok, misschien vind je het onzin om ieder boek uit je kast in je hand te nemen en je af te vragen of het je vreugde geeft, maar laten we even naar het eindresultaat kijken, hoe fantastisch moet het zijn om een huis te hebben met veel minder spullen, frisse ruimte en waar je ook kijkt, alleen maar dingen waar je écht blij van wordt? Wat een idee, dat willen we toch allemaal? Dan is dit heftige proces dus toch echt de moeite waard. Soms moet je even je luie zelf toespreken en aan de gang. Je wil niet de rest van je leven altijd in hetzelfde kringetje blijven rondrennen, toch?

Nu we het toch daarover hebben, er zijn meer dingen die je kunt opruimen, die je eens wilt omscheppen. Jezelf bijvoorbeeld. Eens in de paar weken heb ik weer een nieuwe stapel boeken over zelf ontwikkeling en ik smul ervan. Begin soms ’s ochtends om 5.30 uur al met lezen, terwijl de vogels druk vergaderen buiten en de wereld nog stil is. Big Magic van Elizabeth Gilbert is er een van. Sowieso schrijft zij heerlijk en daarnaast is dit een top boek als je je passie wilt vinden, creatiever wilt zijn en je perfectionisme wilt loslaten. In je frisse lente leven past luchtigheid dus dit boek hoort daar dus ook echt bij! 🙂

Dan is het natuurlijk heel erg belangrijk wat we in onze mond stoppen. And what better time than now! Ja natuurlijk, tijd om de keukenkastjes op te ruimen, check de data op de verpakkingen, lees alle lijsten van ingrediënten en doe weg wat niet meer goed is en wat niet goed voor je is. Doe hetzelfde in je koelkast en ga op dezelfde manier om met je winkelwagentje. Wees secuur in de supermarkt, koop verse producten zonder ingrediëntenlijst en koop de producten aan de buitenmuren. In de middenpaden ligt alle voorverpakte rotzooi, houdbaar tot 2021 en overvol met suiker, zout, vet en allerlei chemische troep die je gewoon echt zoveel mogelijk wilt vermijden.

En dan natuurlijk mijn belangrijkste advies, neem 28 dagen de tijd om je ‘bord schoon te poetsen’, ervaar wat écht eten nu eigenlijk met je doet. En daar is mijn boek natuurlijk uitermate geschikt voor. Mocht je deze nieuwe versie nog niet hebben, hij is echt de moeite waard met veel nieuwe recepten, heel veel nieuwe informatie en helemaal geüpdate.

Clean up dear! Dan gaan we heerlijk fris, rustig en opgeruimd als nieuw de mooie zomer tegemoet.

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller.Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven.Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan.Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen